Muziek Therapie

Wat is Muziek Therapie

Waar muziek maken al heel erg leuk is en stimulerend voor de hersenen, kan muziek zoveel meer voor een mensen betekenen.

Muziek is in mijn ogen een taal die iedereen spreekt, maar niet oordeelt. Muziek vertaald en spreekt. Wanneer je je blij voelt (of niet), dan kan er muziek gekozen worden die daar bij past. Muziek die past bij hoe jij je op dat moment voelt. Tevens kan muziek ook juist de stemming, sfeer en het gevoel bepalen.

Binnen de muziek therapie wordt muziek bewust ingezet om aan vooraf gestelde doelen te werken. Dit kan betrekking hebben op samenwerken, sociale vaardigheden, uiten van emoties, herkennen van emoties etc.

Na het vaststellen van deze doelen wordt er gekeken wat de mogelijkheden en voorkeuren zijn. Muziek Therapie is een onderdeel van het overkoepelende orgaan Creatieve Therapie. Naast het medium muziek zijn er ook Beeldende- en Drama Therapie. Ik heb zelf gestudeerd voor het medium Muziek maar dat betekend niet dat ik geen componenten kan en mag gebruiken uit de media Beeldend en/of Drama. Dit kan dan ook aangegeven worden.

Gedurende de therapie periode kunnen doelen bijgesteld worden of veranderen. Dat is allemaal mogelijk en zal ook besproken worden mocht dan gebeuren.

Wat zijn de mogelijkheden

Op dit moment heb ik nog niet de beschikking over een eigen ruimte. Ik ben hier wel naar op zoek. Therapie zal in eerste instantie (als dat mogelijk is) aan huis plaatsvinden.

Voor vragen en mogelijkheden kunt u contact opnemen via de contact gegevens onder het kopje Contact.